Hírek

Miért veszélyes a tűzoltó szakma?

A tűzoltó szakma veszélyes, mert a tűzoltóknak gyakran szembe kell nézniük súlyos kockázatokkal és veszélyekkel, amikor oltaniuk kell a tüzet vagy más vészhelyzeteket kezelniük. Ezek a veszélyek magukban foglalhatják a következőket:

Tűz: A tűzoltóknak gyakran be kell menniük lángoló épületekbe, hogy eloltják a tüzet. A lángok közötti hőmérséklet elérheti a több száz Celsius fokot, és a tűzoltók égési sérüléseket szenvedhetnek.

Füst: A füstben lévő mérgező gázok és anyagok belélegzése súlyos egészségkárosodást okozhat. A füst sűrűsége és mérgező anyagai akadályozhatják a látást, megnehezíthetik a légzést, és bénító hatásuk lehet.

Szerkezeti összeomlás: A tűz vagy más vészhelyzet okozta károk miatt az épület, amelyben dolgoznak, összeomolhat. A tűzoltók sérülhetnek, ha az épület tartószerkezete sérült.

Robbanások: A tűzoltóknak gyakran szembe kell nézniük robbanásokkal, amelyek súlyos sérüléseket és károkat okozhatnak. Az épületben található gáz- vagy elektromos rendszerek, valamint veszélyes anyagok okozhatják az ilyen robbanásokat.

Magasban végzett munka: A tűzoltóknak magasban kell dolgozniuk, hogy elérjék a tűzforrást vagy mentendő személyeket. A magasban végzett munka mindig veszélyes, és ha nincs megfelelő biztonsági felszerelés, a tűzoltók leeshetnek.

Ezenkívül a tűzoltók gyakran vannak kitéve az érzelmi stressznek, az állandó készenlétnek, a hosszú munkaidőnek és az állandó kockázatnak, amelyek mind hozzájárulhatnak a szakma nehézségeihez.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.