AktuálisHírek

2024-ben ismét Gyulán rendezik meg a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát

Gyulán rendezik meg 2024-ben a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát – jelentette be május 20-án Görgényi Ernő polgármester, Ulrich Nemec, a Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra Szervezőbizottság (IFSO) elnöke és Heinz Kernjak, a bizottság főtitkára május 20-án a Park Hotelben, az IFSO ülésén.

Heinz Kernjak elmondta: az IFSO 1975 óta létezik, a szervezet célja az európai tűzoltók barátságának, bajtársiasságának erősítése és ápolása a találkozók által.

Ulrich Nemec kiemelte: nagyon örülnek annak, hogy jövőre a fürdővárosban rendezhetik meg a nemzetközi csillagtúrát, immáron harmadjára 1993 és 2009 után.

A csillagtúrákon, az elnökségi ülés és küldöttgyűlés mellett, rendeznek ügyességi versenyeket, tűzoltó-technikai bemutatókat, kirándulásokat, valamint egy nagyszabású felvonulást is.

Görgényi Ernő hangsúlyozta: Gyula városa számára nagy elismerés, hogy harmadik alkalommal rendezik meg nálunk az eseményt, amelynek a jelentősége a nemzetközi turizmus szempontjából is érzékelhető.

Emlékeztetett: a fürdőváros számára egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a külföldi vendégéjszakák, ezt támasztják alá a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai is, amelyek alapján 2023 első négy hónapjában hatvan százalékkal nőtt a külföldi vendégek száma.

A szervezők aláhúzták: a nemzetközi csillagtúrát 2024. május 9–12. között rendezik meg, az eseményre közel 4000 embert várnak.

forrás: gyulaihirlap.hu

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Egységes Tűzoltó Szakszervezet