Hírek

A Tűzoltó béreket az általunk javasolt módon emeli a kormány

Tegnap jelent meg a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye: A belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományú tagjai illetménye átlagosan bruttó 116.916 forinttal emelkedik az első ütemben. A hivatásos béremelés első része szeptember 1-jével lép életbe, a fennmaradó 2024. január 1-jével. A mostani emelés a tiszthelyettesi állomány tekintetében átlagosan 30-44% közötti, a tisztek vonatkozásában átlagosan 18-25%-os bérfejlesztést jelent. A jelentős változást jól érzékelteti a pályakezdő illetmények növekedése, hiszen 2022. szeptember 1-jéval a tiszthelyettesek az eddigi 267 000 Ft helyett 384 000 Ft-os, a pályakezdő tisztek az eddigi 393 000 Ft helyett 510 000 Ft-os illetménnyel kezdhetik meg pályafutásukat.

A mai Magyar Közlönyben (2022. évi 117. szám) már meg is jelentek a konkrét számok. A béremelés a hivatásos pótlék növelésével valósul meg a Tűzoltóság tekintetében.

II. Tiszti besorolási osztályba tartozó szolgálati beosztások

Ezen béremelési lehetőség megegyezik szakszervezetünk korábbi javaslatával, amit az Állománymegtartó javaslatok a Tűzoltók tekintetében – Hivatásos pótlék emelése című munkaanyagunkban fejtettünk ki.

források:kormany.hu

magyarkozlony.hu

Számítunk rátok, Tűzoltókra, mert hiteles érdekvédelem csak összefogással valósítható meg!

Amennyiben véleményed megegyezik tagjaink véleményével, állj be közénk, együtt hangosabbak vagyunk így Téged is képviselni fog szakszervezetünk persze, ha úgy gondolod minden rendben van, akkor sok erőt, egészséget kívánunk!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.