AktuálisHírek

Számlán a „fegyverpénz”

A rendvédelemben hivatásos jogviszonyban állók számlájára 2022. február 10-én átutalták a „fegyverpénzt”. Magyarország Kormánya ezzel a jelentős, egyszeri juttatással is elismeri a hivatásos szolgálatot ellátók hazánk kiegyensúlyozott közrendje és közbiztonsága, határaink védelme, és az új koronavírus járvány elleni védekezés érdekében végzett elkötelezett munkáját.

A „fegyverpénzt” a Belügyminisztérium és irányított szervei 58 054 hivatásos állományú tagjának utalták át. A hat havi illetménynek megfelelő juttatásban főszabályként az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak részesültek. A Kormány családbarát politikájával összhangban a juttatásban azok a hivatásos állományúak is részesültek, akik jelenleg gyermekgondozás céljából vannak távol szolgálati helyüktől. A próbaidejüket töltők a próbaidő eredményes letöltését követően kapják meg a „fegyverpénzt”.

A hivatásos állomány illetménye 2022. január 1-jétől 10 százalékkal emelkedett, ezt az intézkedést követte a „fegyverpénz” átutalása. A Kormány két intézkedése azt jelenti, hogy a hivatásos állomány idén közel 197 milliárd forinttal több pénzt visz haza, mint 2021-ben.

Bővebben ITT olvasható!

forrás:kormány.hu

Számítunk rátok, Tűzoltókra, mert hiteles érdekvédelem csak összefogással valósítható meg!

Amennyiben véleményed megegyezik tagjaink véleményével, állj be közénk, együtt hangosabbak vagyunk így Téged is képviselni fog szakszervezetünk persze, ha úgy gondolod minden rendben van, akkor sok erőt, egészséget kívánunk!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.