Hírek

Felhívás a koronavírussal kapcsolatban

Szakszervezetünk felhívja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és az összes Megyei Igazgatóságnak a figyelmét, hogy a koronavírussal kapcsolatos védekezéssel összhangban függeszék fel a különböző gyakorlatokat, helyismereti foglalkozásokat, ellenőrzéseket, tantermi foglalkozásokat.

A Tűzoltók ebben a nehéz helyzetben is szolgálatot látnak el. Esküjükhöz hűen mentik a bajbajutott embereket függetlenül attól, hogy akár konkrét koronavírussal fertőzött személyről is van-e szó.

Úgy gondoljuk, hogy az alapvető mentő- és tűzvédelmi tevékenységen túl, felesleges kitenni a Tűzoltókat és családtagjaikat a veszélynek, hogy ezzel a komoly betegséggel megfertőződjenek.

Tudjuk, hogy egy reggeli láz mérés, vagy a maszk hordása sem biztosít 100%-os védelmet, mivel volt már rá példa, hogy egy kolléga a 24 órás szolgálatának délutánján lázasodott be, majd a hazaküldése után a teszt eredménye pozitív lett.

Fontos, hogy szolgálati helyeken a készenléti szolgálat fenntartás mellett minimális legyen az egy légtérben való kötelező tartózkodás. A vírussal szemben való védekezésnél semmi nem lehet fontosabb.

Vigyázzunk egymásra. Együtt sikerülni fog.

Közleményünket az MTI OS oldalon is közzé tettük.

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.