Valamit elértünk? Minek köszönhető ez a juttatás?

Bizonyára sokan óhajtottak, kívánták, lobbiztak érte, hogy a Rendvédelemben dolgozó kollégákat nagyobb megbecsülés és elfogadható bér illesse meg. Eljutott a törvényalkotóhoz ez a kívánalom.

A sok parancsnok és megyei igazgató a rengeteg kirendeltség vezető hangos és jól hallható hangjai… “több pénzt és tiszteletet a beosztottjaimnak!”

Sok hozzászólás, komment a különböző közösségi oldalakon, ahol a kollégák fogalmazták meg a mostani életpálya modellel kapcsolatos aggályaikat.

A politikusok hada, aki bírálta a parlamentben a Rendvédelemben dolgozók alacsony béreit.

Talán kis mértékben a szakszervezetek következetes kommunikációja is hozzájárult, ehhez a kis plusz anyagi forráshoz.

Lehet a kormány látta be, hogy tarthatatlan helyzet miatt valamit tenni kell.

Ki-ki köszönje meg annak, akiben látta a nagy igyekezetet. Akar saját magának is, közös munka volt. Szóval mindenki tett érte. Ki többet, ki kevesebbet.

MI is szeretnénk megköszönni azoknak, akik támogattak minket, elláttak információkkal és minden ellenszolgáltatás nélkül segítik munkánkat.

Mivel a bejelentett új bérelemek még csak ígéret szintjén léteznek, így szakszervezetünk felkérte a korábban már működő Tűzoltók létszám- és bérhelyzetével foglalkozó Szakmai munkacsoportot, hogy kísérje figyelemmel a törvényi megvalósulást. A munkacsoport továbbra is segítő javaslatokat fog készíteni, hogy azok a mostani javaslathoz hasonlóan beépüljenek a tervekbe, majd a jogszabályokba.

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.