Szakszervezetünk nem támogatja a „trükkös” béremelést

A folyamatos toborzások ellenére a tűzoltóságokon egyre nagyobb létszámhiány tapasztalható, valamint súlyos bérfeszültség keletkezett a vonulós tűzoltók illetménye és a civil szféra összevethető szegmenseiben kínált kezdő fizetések és juttatásokat között.

A tűzoltóságokon folyamatosak a leszerelések, nem ritka, hogy még az egy éves próbaidejét töltő Tűzoltó is a hivatás elhagyására készül. Ez már önmagában elégtelen bizonyítványt állít ki az életpályamodellről, ami feltétlenül reformra szorul.

A folyamatosan fennálló létszámhiány állandó szabadságkiadási problémákat is generál. A kollegák nem tudják a családjukkal, pihenéssel töltetni szabadságukat, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szolgálatokban 100%-ig a feladatukra koncentrálva álljanak készültségben.

Nem támogatunk olyan „trükkös” béremelést, ami a már meglévő bérelemeket átnevezésével, többletforrás bevonása nélkül valósul meg. Ez természetesen vonatkozik a Cafetérira keret esetleges alapfizetésbe történő beépítésére is. Álláspontunk szerint szintén nem elfogadható a béremeléshez rendelt többletfeladatok bevezetése vagy a szabadságszámítás változtatásával történő munkaidő keret variálása.

Az összegyűjtött információkkal szeretnénk segíteni a döntéshozók munkáját. hogy milyen összegű juttatás állna arányban a Tűzoltókkal szemben támasztott követelményekkel.

Közleményünket az MTI OS oldalon is közzé tettük.

Számítunk rátok, Tűzoltókra, mert hiteles érdekvédelem csak összefogással valósítható meg!

Amennyiben véleményed megegyezik tagjaink véleményével, állj be közénk, együtt hangosabbak vagyunk így Téged is képviselni fog szakszervezetünk persze, ha úgy gondolod minden rendben van, akkor sok erőt, egészséget kívánunk!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.