Hírek

Leszereltem Én (is)

Sokan kérdezték tőlem a „miértjét?” Válaszaim egyszerűek és kézenfekvőek. Egyrészt nem Én vagyok az egyetlen, aki a szolgálati nyugdíj elvétele, és az államosítás után leszerel.

Sokan választották a „Civil” életet inkább. A tűzoltók máig őrzik az öltöző szekrényeken elhelyezett nevek címkéjét, már a számuk 20-as nagyságrendű. Nagy ügy egy újabb név kerül közéjük most már ott az enyém is.

De vissza az okokhoz: nem láttam magam 50-es éveimben, ebben a szakmában és jó eséllyel nem is tudtam volna úgy teljesíteni, mint a 20-as éveimben, mióta elvették a korai nyugdíjba vonulás lehetőségét ez számomra egyértelmű.

Így több időt tudok a családommal is tölteni, mert a létszámhiányból adódóan az éves szabadságaimat sem tudtam kivenni, minden évben toltuk magunk előtt a tavalyi szabadnapjainkat.

Másrészt a bérem minősége:11 év után 190.000 forint (különböző pótlékokkal együtt), ennek a dupláját is megtudom keresni civilként, körbe néztem a munkaerő piacon és ez egyértelmű tény lett számomra.

Ha ezekre a problémákra nem lesznek megnyugtató megoldások, akkor sejtésem szerint nem Én leszek az utolsó, aki így dönt.

Mostantól a „Civil” karrieremre koncentrálok.

Fájó szívvel, de mégis tovább kell lépnem.

Lélekben mindig is TŰZOLTÓ maradok!

Üdvözlettel:

Füredi Ferenc tű. zls.

Különlegesszer-kezelő.

Paks HTP. 2008-2019. “A”Csoport.

Amennyiben véleményed megegyezik tagjaink véleményével, állj be közénk, együtt hangosabbak vagyunk így Téged is képviselni fog szakszervezetünk persze, ha úgy gondolod minden rendben van, akkor sok erőt, egészséget kívánunk!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.