Hírek

Továbbra is megoldatlan a Tűzoltók viselete kánikulában

Bár a rövidnadrág hiányának problémáját már tavaly is felvetettük, úgy látszik nem sikerül megoldást találni erre az egyszerű kérésre sem.

Nem számít a hőségriadó

Idén nyáron is számos hőségriadó volt elrendelve. Ezek az időszakok nagyon igénybe veszik az emberi szervezet tűrőképességet, mely igénybevétel alól a Tűzoltók sem kivételek. Csak az egyéni védőruha súlya 23 kg, így nem nehéz elképzelni, hogy egy-egy bevetés, milyen óriási terhelést ró az emberi szervezetre. De aki azt gondolja, hogy a laktanyába visszatérve a Tűzoltók levetve a védőruhát a nagy nyári melegben rövidnadrágban várják a következő bevetést, nagyot téved.

A Belügyminisztert is megkerestük

2019. június 24. levélben kértük a Belügyminisztert, hogy állomány megtartása és hangulatának javítása érdekében, mielőbb vezessék be a készenléti szolgálatot ellátó Tűzoltók számára a rövidnadrágot. Eddig válasz nem érkezett a levelünkre.

Rövidnadrág, mint Last Minute lehetőség

Természetesen szakszervezetünk tisztában van azzal, hogy sokkal súlyosabb problémái is vannak a Tűzoltó társadalomnak. Számos javaslatot tettünk ezek orvoslására is. A rövidnadrág lehetőségével viszont tálcán kínáltunk egy pénzbe nem kerülő, pusztán a jó szándékon múló, gesztus értékű lehetőséget. Ezek után a Tűzoltók, vagy akit a szerény bér ellenére még hajt a vágy, hogy Tűzoltó legyen átgondolja érdemes-e egy ilyen szervezethez tartozni.

Amennyiben véleményed megegyezik tagjaink véleményével, állj be közénk, együtt hangosabbak vagyunk így Téged is képviselni fog szakszervezetünk persze, ha úgy gondolod minden rendben van, akkor sok erőt, egészséget kívánunk!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.