Milyen béremelésre elégséges a 2020-as költségvetés

Nagy várakozás előzte meg a 2020-as költségvetés tervezetet a tűzoltók körében szinte mindenki a „nagy” bejelentésre várt. Ami biztos, hogy szakszervezetünk álláspontja ellenére a rendvédelmi illetményalap nem változik, 2008-as tehát 12 évvel ezelőtti szinten marad 38.650 Ft.

A cafetéria mértéke sem változik, marad a 9 évvel ezelőtti 2011-es szinten, adóval terhelt bruttó 200.000 forint. Ahogy korábban már jeleztünk ebben is időszerű lenne a változtatás. Nem csoda, ha a Tűzoltók úgy érzik megállt az idő.

Részlet a 2020-as költségvetés tervezetből

Bár személyi juttatások tekintetében 2019-es költségvetéshez képest, ami 56.517,9 millió forint volt, van emelkedés.

2019-es költésvetési számai

A 2020-as tervezet 60.673,5 millió forint előirányzatot tartalmaz.

2020-as költségvetési számok

Itt tapasztalható egy 4.156 millió forintos emelkedés, de ez komoly béremelési lehetőséget nem rejt magában. Figyelembe véve a katasztrófavédelem 12 ezer fős létszámát személyre leosztva maximum nettó kb. 19.000/ hó forintot jelenthet.

Egyelőre ennyit lehet kiolvasni a rendelkezésre álló számokból/adatokból… nagyon reméljük 2020-ig ennél komolyabb ajánlattal is fogunk találkozni a rendvédelmi ágazatban, mert a civil szférában jóval kedvezőbb feltételekkel lehet valaki munkavállaló.

Amennyiben véleményed megegyezik tagjaink véleményével, állj be közénk, együtt hangosabbak vagyunk így Téged is képviselni fog szakszervezetünk persze, ha úgy gondolod minden rendben van, akkor sok erőt, egészséget kívánunk!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.