A békéscsabai malomtűz tanulsága

A jogszabályok arról ugyan rendelkeznek, hogy milyen minimális követelményeknek kell megfelelnie a városi tűzoltóságoknak, azonban a magasmentő eszközök minimális számáról nincs előírás.

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet vezetője, Antalfi Zsolt szerint az ő nem túl távoli hivatali ideje alatt volt olyan megyei jogú város, ahol egyáltalán nem volt ilyen kosaras emelődarus tűzoltóautó, Paks térségében az atomerőműtől tudtak volna kérni baj esetén.

Felvetésünkre, hogy mennyire normális, hogy egy megyeszékhelyen is csupán egy ilyen speciális tűzoltóautó van, Antalfi némi iróniával válaszolt. „Ez teljesen normális állapot, hogy a városokban csak egy ilyen eszköz van. Erre van pénz, ilyen az eszközállomány. Ez nem egy science fiction, ez a magyar reality” – mondta. Antalfi hozzátette még az a szerencse és örülhetünk, hogy üzemképes volt a magasbólmentő”.

Némi megnyugtatásul a szakszervezeti vezető elmondta, hogy a nagy épületek, különösen a 30 méternél magasabb épületek oltása kiemelt fokozatnak számít, ilyenkor más területekről is riasztanak egységeket, amelyek kisegítenek, ahogyan ez történt Békéscsabán is.

Amennyiben véleményed megegyezik tagjaink véleményével, állj be közénk, együtt hangosabbak vagyunk így Téged is képviselni fog szakszervezetünk persze, ha úgy gondolod miden rendben van, akkor sok erőt, egészséget kívánunk!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

forrás:186ora.hu

Fotó: Lehoczky Péter

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.