Szakszervezetünk Társelnöke a túlórával kapcsolatos kérdésekre válaszolt a Klubrádióban

A túlórát ki kell fizetni ez ténykérdés. Abból, hogy négy évre tervezi továbbiakban is fizetni a kormány, ebből látszik, hogy egyenlőre a bérhelyzet és létszámhelyzet nem fog megoldódni, hiszen négy év elég hosszú idő.

A Tűzoltóknak az alap munkaideje 204 óra a 168 óra helyett, tehát a 168 óra és 204 óra közötti különbség sem pénzben sem szabadidőben nincsen megváltva.

A Tűzoltók, amit szeretnének: Európai uniós bérezés illetve, hogy a munkaidejük legyen rendben.

Lehet csillapítani a létszámhiányon, hogy most kifizetik a túlórákat, de ez hosszú távon nem tartható, ahhoz hasonlítanám, mint amikor a Titanicon ülünk a zene még szól, de közben süllyed a hajó.

A bérhelyzet, ami kritikus, vagy kritikussá vált gyakorlatilag a bér adatok mindenki számára hozzá férhetők az interneten, most ott tartunk, hogy egy gyorsétterem láncnál egy kezdő dolgozó annyit kap, mint egy kilenc éve szolgálatot ellátó Tűzoltó nettóban, ez mégis csak már szinte tarthatatlan.

Fontos lenne a szolgálati nyugdíj valamilyen szintű visszavezetése, vagy legalább erről való kompromisszum vagy tárgyalás megkezdése.

Több javaslatot is tettünk, ilyen volt például a hivatásos pótlék emelése, vagy akár a rendészeti illetményalap emelése.

 forrás:klubradio.hu

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.