Hétfőtől napokig nem viszik el a szemetet, amíg a Katasztrófavédelem meg nem szervezi (hvg.hu)

Mivel a Katasztrófavédelem soraiban leginkább tűzoltók dolgoznak, megkérdeztük az Egységes Tűzoltó Szakszervezet társelnökét, Antalfi Zsoltot, hallottak-e arról, hogy a Katasztrófavédelem tűzoltókat akarna-e átképezni szemétszállításra.

“Ez egy agyrém”,

mondja Anftalfi, aki szerint a Katasztrófavédelemnek maximum talicskái vannak szemétszállításra. Miközben egyre több feladatot testálnak a Katasztrófavédelemre, a tűzoltók bérezése katasztrofális: 9 év munkaviszony után 169 ezer forint nettó bér a “jutalom”. Ehhez képest a rendvédelem kötelékeiben a tűzoltók a katonai ügyészség sokkal szigorúbb elbírálása alá esnek, a feddhetetlenség alap. Antalfi nem tudja elképzelni, hogy akkor hogy lesz a napi munkavégzés, reggel eligazítják őket: te életet mentesz ma, te pedig kukásautóra?

Ráadásul képezni is kéne a tűzoltókat (ha nem civil kukásokat vesz fel a Katasztrófavédelem, mint ahogy az a kéményseprőknél történt)., de mikor? Szabadnapon? Antalfi szerint nem életszerű ez a kormányzati kommunikációba bedobott ötlet.

kép és cikk forrás:hvg.hu

Egységes Tűzoltó Szakszervezet