Miért kell erős érdekvédelem?

Az elmúlt egy évünk alatt visszaigazolódott, hogy változatlanul észlelhetőek problémák a Tűzoltó társadalom körében, legyen szó FÜV eljárásról, munkaidő nyilvántartási vagy akár illetmény parancs értelmezésről.

Számos megkeresés érkezett hozzánk, hogy milyen témákat kellene felkarolni szakszervezetünknek. Többször is megtapasztalhattuk, azt az általános jelenséget, hogy mindenkinek van véleménye és tanácsokkal is tud szolgálni, de egy alapvető tényt mindig szem előtt kell tartani, hogy hiteles és erős érdekvédelmi munkát végezni széleskörű tagság támogatásával lehet. Ennek első és legalapvetőbb szintje, hogy tagja vagyok annak a szervezetnek, akivel szemben elvárásokat fogalmazok meg.

Előbb érjen el mindent a szakszervezet, aztán majd belépek…

Ez így soha, sehol nem működött így Magyarországon a Tűzoltó társadalom tekintetében sem fog, csak az a kérdés mikor jövünk erre rá?

Mindenki megoldást vár csak éppen a legelső lépést sem teszi meg, hogy belépjen a szakszervezetbe. Pedig valójában az érdemi munkával, aktív közreműködéssel lehet segíteni és tenni a haladásért. Ezért várjuk a továbbiakban is a csatlakozásotokat, mert többen többet is tudunk tenni és jobban hallatszik a hangunk.

A cél közös

Szükség van egy olyan szakszervezetre, ami hatékony érdekvédelmet valósít meg a Tűzoltó társadalom körében, de a szervezetnek is szüksége van tagokra, hogy ezt megtehesse.

Még mindig aktuális

Szakszervezetünk indulásánál az alábbi gondolatok fogalmazódtak meg:

…”jól látható, hogy jelenleg a rendvédelmi szférában az egyén érdekérvényesítő képessége vajmi kevés”…

…”azért fontos, hogy valaki szakszervezeti tag legyen, hogy elérhető legyen számára egy olyan szervezet, ahova segítségért fordulhat fegyelmi vagy katonai ügyészségi eljárások során, de akárcsak a szolgálati törvénnyel kapcsolatos értelmezési kérdései kapcsán”…

…” annak is fontos a tagság, akinek még nincs problémája, de erős akar lenni és egyetért az elveinkkel. A „puszta” jelenlétével, kiállásával tudja erősíteni a szervezetünket és ezáltal a tűzoltó társadalmat”…

Üdvözlettel:

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.