ÉletpályaHírek

Állománymegtartó javaslatok a tűzoltók tekintetében – Rövidnadrág bevezetése

Egyre jobban érezhető a nyomás, hogy a rendvédelmen belül valami változásra van szükség, hogy a hivatásos Tűzoltók továbbra is hivatásosként, ezen az életpályán maradjanak.

A közelmúlt hőségriadóval terhelt időszaka, ismét rámutatott a tűzoltók tekintetében a rövidnadrág kérdésére, egész pontosan évek óta fennálló hiányának problémájára.

Régen volt, most is jól jönne

2010 előtt a Tűzoltók rendelkeztek szolgálati rövidnadrággal ez még az úgynevezett fekete egyenruhához volt rendszeresítve és nagyon jó szolgálatot tejesített a tikkasztó hőségben.

Nem egyedi dolog lenne a rövidnadrág

Szeretnénk leszögezni, megint nem olyan dolgot vetettünk fel, amit a Tűzoltók pluszban kérnének! A rendvédelmen belül, több helyen van rövidnadrág viselésre és ezzel komfortérzet javítására példa. Így számunkra érthetetlen, hogy a Tűzoltóknak a laktanyában tartózkodásának ideje alatt, nyári nagy melegben, miért kell hosszú nadrágban lenni.

 

 

Elég megterhelő az emberi szervezetnek a tűz- és káresetek alkalmával a vastag védőruha viselése a hőségben. Felesleges plusz terhelést jelent, hőségriadóban az állományt hosszúnadrágba kényszeríteni. Egy biztos minden nyáron van és lesz is meleg, amikor indokolt lenne a rövidnadrág, de ez is egy olyan évek óta fennálló probléma, amire nincs megoldás.

 

Első lépés

Rendszeresítsék a Tűzoltóknak is a szolgálati rövidnadrágot, hasonlóan például a biciklis rendőrökhöz, majd az új ruházati termékkel lássák el a készenléti szolgálatot.

Tehát az Egységes Tűzoltó Szakszervezet javasolja és támogatja, hogy:

1, a 9 Ft/km utiköltség-térítés 15 Ft/km-re emelése mellett;

2, a rendvédelmi illetményalap évenkénti emelése mellett;

3, Rövidnadrág bevezetését,

ezzel is elismerve áldozatos munkájukat és ösztönözve az állományt a hivatásuk megtartására.

További javaslatok, hamarosan a honlapunkon olvasható.

Szeretnénk megköszönni az információkat és persze továbbra is várunk észrevételeket, legyen szó bármilyen tűzoltókat érintő problémáról.

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

 

képek forrása:vasarhelyihirek.hu, katasztofavedelem.hu

Záradék:

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.