Egyeztetést kezdeményeztünk a Belügyminisztériummal

Szakszervezetünk a Belügyminisztériumban is, egyeztetést kezdeményezett a vonulós tűzoltók munkaidejének nyilvántartásával kapcsolatban.

 

Eddigi ismereteink szerint a Nemzeti adó- és Vámhivatalnál (továbbiakban NAV) a vonulós tűzoltók munkaidejét heti 40 órában tartják nyilván, ami nem fedi a valóságot. Bár a munkáltató szerint a nyilvántartás megfelelő, szakszervezetünk szerint nem egyértelmű az adatszolgáltatás helyessége, hiszen a NAV adatlaphoz kapcsolódó kitöltési útmutató szerint, kötelezően meg adni heti munkaórák számát. Amennyiben a heti munkaórák száma nem egész szám, akkor az adatot a kerekítés szabályai szerint – például 37,5 óra esetén 38 órát – kell megadni. Egyéb eltérés ezen útmutató szerint nem lehetséges. A kerekítés szabályaiba biztos, hogy nem fér bele a tényleges 47 óra 40 órára való lecsökkentése.

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

A cikk megállapításai a beérkezett és a rendelkezésre álló információk alapján kerültek kialakításra. Szakmai álláspontot tükröz, kötelező jogi erővel nem bír, esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.