HírekSzakmai hírek

Új vízszállítót tesztelnek a halasi tűzoltók

Az országban egy prototípus található abból a Renault vízszállítóból, amelyet a napokban kezdtek el tesztelni a halasi tűzoltók. A különleges tűzoltójármű egyszerre 10 köbméter vizet képes a helyszínre szállítani.

A Renault típusú vízszállító 460 lóerős, és egyszerre tíz köbméter vizet képes a helyszínre juttatni, ekkora mennyiséget, normál esetben három tűzoltóautó szállít. Az autó érdekessége, hogy egyetlen egy darab van belőle az egész országban, a prototípust kapták kipróbálásra a halasi tűzoltók.

Ez egy különleges jármű, a tartálya például Pirtón készült, a felépítménye magyar gyártmány, a Heros Zrt. készíti. Az elkövetkező hónapokban a halasi tűzoltók tesztelik majd, igyekszünk minden körülmények között kipróbálni és a tapasztalatainkat megosztjuk majd a gyártókkal – fogalmazott Babud Jenő ezredes, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

 

Az új vízszállító járműnek éles helyzetben nagy hasznát veszik majd, ugyanis jelentős mennyiségű oltóanyagot tud a helyszínre juttatni. Különösen fontos ez erdőtüzeknél, ahol mindig is nehézkes a vízutánpótlás. Azért is indokolt a halasi csapatpróba, mert régiónk erdőtüzek tekintetében az egyik legveszélyeztetettebbnek számít az országban.

cikk és képek forrása: halasmedia.hu

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

Felhívjuk a figyelmet, hogy a honlapunkon megjelent cikkek szerzői jogi védelem alatt állnak, (1999. évi LXXV törvény) bármelyik elemének másolása csak forrás megjelöléssel engedélyezett.