Ingyenes biztosítás autópálya matrica mellé érdekes megkötéssel

Hamarosan itt a 2018-as autópálya matrica vásárlás ideje, a 2017-es matricák 2018. január 31. napjának 24. órájáig érvényesek. Utána már csak az idei évre vásárolt matricákkal vehetők igénybe a fizetős útszakaszok.

Hol lehet matricát venni?

Személyesen vehetünk benzinkutakon és egyéb értékesítő helyeken és egyre nagyobb területet fed le az online értékesítés is.

Érdemes-e online autópálya matricát venni?

Bár kicsit furcsa nevű „kényelmi díj” ellenében az egyszerűség kedvéért nevezzük pluszköltségnek, kapunk hat hónapra egy baleset biztosítást, ami egy ötezer forintos megyei matrica mellé személy autó esetén 280 forint plusz költséget jelent.

Szolgáltatási díjakat az alábbi táblázat tartalmazza:

A biztosítási szolgáltatás részletes átolvasásánál azonban érdekes „apró betűs részt” találhatunk a szolgáltatást kizáró okok 9-es pontjában:

Igen, a Tűzoltó, mint foglalkozás külön ki van emelve a kizáró tényezők között ezzel is elismerve, hogy bizony nem veszélytelen hivatásról is van szó.

Mindezek ellenére a Tűzoltóknak is érdemes vásárolni online matricát, de nem árt észben tartani, hogy csak szabadnapjaikon érvényes a kapott biztosítás.

Szolgálati időben bekövetkező biztosítási eseményre a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megkötött biztosítás vonatkozik bővebb tájékoztatót ITT olvasható!

Ne felejts el követni minket a facebookon, Instagramon, Pinteresten és hívd fel erre kollegáid figyelmét is!

Egységes Tűzoltó Szakszervezet