HírekSegédlet

Érdemes megnézni, mit tárol rólunk a TAJ-nyilvántartásunk

Ahogy korábban utánajártunk az állami nyugdíjszámláknak most a TAJ-nyilvántartást vettük górcső alá. Minden magyar állampolgár, természetesen a tűzoltók is, rendelkeznek ezzel a nyilvántartással.

Ügyfélkapus regisztrációnkkal, belépés után lekérdezhetjük „betegéletutunkat” ami nem más, mint az egészségügyi szolgáltatók által az OEP/NEAK részére jelentett elszámolási adatokból származó információk.

Van lehetőség biztosítási jogviszony lekérdezése, TAJ-szám érvényességének ellenőrzése.

Vénytörténet napló megtekintésére, akkor van mód, ha ezen az oldalon  a „Vénytörténet beállítása” menüpontban előzetesen engedélyeztük adataink megtekintését a patikák számára. Itt megnézhetjük, hogy az egyes patikák mely időpontokban kérdezték le a vénytörténet adatinkat 1997. évi XLVII. törvény 10. § (2)-(5) jogszabály által engedélyezett módon a gyógyászati ellátás folyamatos és biztonságos kiszolgálása érdekében.

A rendszer arra is alkalmas, hogy kiszűrje a 2006 óta esetegesen rögzített fiktív kezeléseket. A tűzoltók vonatkozásában fontos, hogy csak valós kezelések, kórelőzmények legyenek feltüntetve az adatlapon, mivel a visszamenőlegesen megszüntetett kedvezményes nyugdíjazási rendszer már nem áll az állomány mögött szociális védőhálóként. Éves orvosi szűrésen alkalmatlan minősítés esetén fontos tényező lehet TAJ-nyilvántarásunk.

A következő lépéseket kell tenni a belépéshez:

  • A program ezután átnavigál az ügyfélkapus belépő oldalra, ahol meg kell adni a saját felhasználó nevet és jelszót:

 

  • Belépés után a felhasználó felületünk számos lehetőséget kínál a lekérdezésekre:

 

  • Első használatnál a TAJ szám megadása is szükséges, majd a lekérdezési dátum beállítása után indulhat a böngészés:

Ez a lehetőség elsősorban önellenőrzésre alkalmas, de ha valaki a tárolt adatokban eltérést tapasztal a valósághoz képest, mindenképpen érdemes utána járnia és kiderítenie az eltérés okát.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet