AktuálisHírek

Tagtoborzó

Tisztelt Tűzoltó, leendő szakszervezeti tag!

Szeretnél olyan a szakszervezethez tartozni, ahol a tagok közvetlenül fordulhatnak a képviselőkhöz, ahol a vezetők a mai napig is aktívan részesei a tűzoltók mindennapjainak, több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek?
Egy olyan szakszervezetben tag lenni, ahol az egyedi esetekkel és gyakran előforduló anomáliákkal is foglalkoznak? Akkor állj közénk, csak együtt lehetünk erősek. Egy szakszervezet erejét és hitelességét a mögötte álló tagok adják.

Néhány válasz a tagsággal kapcsolatos kérdésekre:

  • Miből tartjuk fent a szakszervezetet?

Úgy gondoljuk, a tűzoltó társadalom mára belátta, hogy a függetlenség záloga a tagdíjfizetés. Elsősorban ezzel számolunk. Alapszabályunk lehetőséget biztosít pártoló tagoknak a támogatásra. Természetesen, ha valaki céljainkkal egyetért, anyagilag is támogathatja szakszervezetünk működését a következő K&H bankszámlaszámon 10404326 – 50526874 – 65841007 a közlemény rovatban tüntesd fel: „támogatás”.

  • Lehet tehát valaki központi vagy helyi tag?

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet Alapszabálya több lehetőséget is kínál a belépni kívánó tagok számára. Tartozhat valaki közvetlenül a központi egységhez, de helyben is lehet 10 fő egységes akaratával önállóan gazdálkodó egységet létrehozni. Amennyiben helyben intéznek minden szakszervezeti ügyet: pl. könyvelő, ügyvéd, biztosítás, akkor a központi egységhez semmit sem kell utalni tagdíj hozzájárulásként. Ha azt szeretnék, hogy a központi egység ügyvédje képviselje őket, akkor az ügyvédi munkadíjat és a szakszervezeti vezetők útiköltségét kell megtéríteni a központnak a helyben összegyűjtött tagdíjakból.

  • Mennyi a tagdíj?

Havi 900,- forint, melynek megfizetése egyéni átutalással történhet. (Praktikusan érdemes ehhez beállítani egy havonta ismétlődő rendszeres átutalási megbízást.) A tagokról nyilvántartást vezetünk, elmaradás esetén, elektronikus úton küldünk értesítést. A helyi egységnek tagdíjat fizetőkről és azok rendezettségéről helyben kell nyilvántartást vezetni és intézkedni annak rendezéséről.

  • Mit kap a központi egység tagja a havi 900,- forintért?

A szakszervezeti vezetők személyes jelenlétükkel segítik a tagokat fegyelmi eljárások során. Katonai ügyészségi eljáráshoz, munkaügyi perekhez jogi képviseletet biztosítunk. Jogászunk segít a HSZT értelmezésével kapcsolatos kérdések megválaszolásában. Felelősségbiztosítást lehetősége a tagok számára, valamint kedvezményes telefon előfizetést nyújtó flotta szolgáltatás.

Belépéshez töltsd ki elektronikusan vagy tollal az alábbi  dokumentumot és küld vissza elektronikusan, vagy szkennelve esetleg fotó formájában az etsziroda@gmail.com e-mail címre.


Kérdés esetén írjatok az etsziroda@gmail.com e-mail címére!

Egységes Tűzoltó Szakszervezet