HírekSegédlet

Szakszervezetünk utánajárt hogyan ellenőrizheted állami nyugdíjszámládat

Minden magyar állampolgár, természetesen a tűzoltók is, rendelkezik állami nyugdíjszámlával, melyen nyomon követhető ki, mennyit fizetett be  az állami rendszerbe.

A közelmúltban minden hivatásos tűzoltót köteleztek arra, hogy rendelkezzen ügyfélkapus regisztrációval. Bár ezt a gyakorlati életben egyelőre még relatív kevesen használhatják közülünk, viszont erre a számlára legalább egyszer mindenkinek érdemes ránéznie. Itt bárki nyomon követheti a 2013 óta bevallott nyugdíjjárulékait.

Esetleg aki többre is kíváncsi, megtalálhatja azokat a táblázatokat, amelyekből kiderül, mennyi pénzt fizetett be eddig az állami rendszerbe.

A következő lépéseket kell tenni a belépéshez:

  • Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján „Társadalombiztosítási egyéni számla megtekintő” oldalára kell fellépni, és rákattintani a „kivonat megtekintése” feliratra:
  • A program ezután átnavigál az ügyfélkapus belépő oldalra, ahol meg kell adni a saját felhasználó nevét és jelszavát:
  • Első belépésnél a TAJ szám megadása is szükséges:

  • Belépés után a személy adatok alatt lefelé haladva megtaláljuk az évenkénti és az összesített befizetéseket is:

 

Ez a lehetőség elsősorban önellenőrzésre alkalmas. A befizetéseket azért érdemes megnézni, mert abban az esetben, ha nem értesz vele egyet, rá lehet kérdezni az eltérés okára a munkáltatónál.

Reméljük, minél többen le fogjátok ellenőrizni ezzel a kis segédlettel az nyugdíjbefizetéseiteket, hiszen így az esetleges problémák felszínre-, majd megoldásra kerülhetnek.

Várjuk mindenki véleményét, észrevételét szakszervezetünkkel, honlapunkkal kapcsolatban az etszmedia@gmail.com elektronikus levélcímre.

Üdvözlettel:

Egységes Tűzoltó Szakszervezet